Sint feest

Op woensdag 5 december stonden de kinderen vol verwachting buiten op het schoolplein. Zou de Sint ook dit jaar weer op school komen? Met toeters en zwaailichten kwam de Sint de straat in rijden, hij zat in een Brandweerwagen. De kinderen vonden het fantastisch. 

Sinterklaas ging eerst bij het kinderdagverblijf langs. Daar zaten de kinderen in een grote kring op de Sint en zijn pieten te wachten, waar een  mooie stoel voor hem klaar stond. Er werd mooi gezongen. Daarna ging zijn tocht verder naar de kinderen van de basisschool. Elke klas bracht hij een bezoekje, naast de vele liedjes hadden er ook kinderen optredens voorbereid of lazen ze de Sint wat voor. Er werden ook tafels geoefend en de pieten kregen Engelse les. Dat moest natuurlijk beloond worden met pepernoten. Toen werd het tijd voor de cadeautjes en wat bleek die waren door de pieten verstopt in grote knutselwerken die in de gang stonden. 

Sinterklaas en zijn pieten kregen even tijd om op adem te komen. Daarna gingen ze vlug de klassen van de bovenbouw langs. Daar hadden de kinderen in de ochtend zijn of haar surprise in ontvangst genomen. Een paar weken daarvoor hadden ze lootjes getrokken en waren ze druk geweest met het maken hiervan.

Na een lange dag was het tijd om de Sint en de pieten uit te zwaaien. Alle kinderen stonden klaar in de hal om ‘dag Sinterklaasje’ te zingen. Tot volgend jaar sinterklaas.

 


Media
  • Sint Prk 1

Mijn kind

Klik hier om naar de groepspagina te gaan

Facebook