Lockdown

Lockdown 

Maandagochtend 14 december gonsde het al door ons kindcentrum dat Premier Rutte ‘s avonds tijdens zijn persconferentie zou gaan zeggen dat de kinderdagverblijven en basisscholen gaan sluiten. Dat sloeg in als een bom, dit hadden we niet verwacht. De directeur en leidinggevende van de opvang hebben meteen hun noodplan uit de kast getrokken en gingen aan de slag. Er moest vanaf woensdag noodopvang geregeld worden voor de ouders met een cruciaal beroep. Leerkrachten pakten ook hun plan erbij en de onderwijsassistentes werden meteen aan het werk gezet. Wat moest er weer veel geregeld worden: kopiëren, pakketjes maken, overeenkomsten voor de chromebooks invullen, berichten naar ouders versturen, digitale lessen klaarzetten en ga zo maar door. De pedagogische medewerkers gingen ook hard aan de slag om alles rond te krijgen.  

Donderdagochtend 17 december was het een komen en gaan van mensen rondom school. Deze ochtend konden de ouders van groep 3 t/m 8 een chromebook komen lenen zodat de kinderen onderwijs op afstand kunnen krijgen. We hebben een Walk Inn georganiseerd. Ouders konden aan de zijkant van de school bij een schuifdeur het chromebook van hun kind ophalen. Veel ouders droegen een mondkapje, waar de leerkrachten erg blij mee waren. Voor de leerkrachten was het fijn om veel ouders en kinderen even kort te zien en te spreken.  

Er is hard gewerkt maar het verliep voorspoedig in ons kindcentrum en daar mogen we trots op zijn!  

Ondanks de crisis waar we nu met zijn allen in zitten willen wij alle ouders en kinderen van ons kindcentrum hele fijne feestdagen wensen en een supergezond 2021! 
Media
  • Lockdown

Facebook