Boom door een vergrootglas, groep 6

De opdracht was om een boom te tekenen. 

Dat is nog niet zo eenvoudig. Je begint met de stam te tekenen, die is onder iets dikker dan boven. Dan teken je de hoofdtakken meestal 4 of 5. De hoofd takken teken je iets dikker. Je maakt ze vast aan de boomstam. Aan de hoofdtakken komen kleinere takken, daaraan weer kleinere takken en zo wordt je boom steeds mooier. Toen hebben we op een plekje een kleine cirkel getekend. Dat is het rondje wat we daarna heel groot gaan natekenen. Op een andere plek maken we een grote cirkel. Nu gaan we alles natekenen in het groot wat er in het kleine rondje te zien is. Meestal is dit maar één tak en een klein zij takje. De boom tekenden we daarna met Oost Indische inkt en met ecoline kleurde we hem in. Het "vergrootglas" kleurden we in met kleurpotlood.

Het zijn hele mooie werken geworden!

                                    

Ik zie een Dinosaurus
Met dat onderwerp gingen we aan de slag. 
We begonnen op een groot vel een huid te ontwerpen en dit gingen we schilderen. We hadden dit papier in tweeën gevouwen, de enen kant beschilderden we met lichte kleuren en de andere kant met donkere. Het hele vel werd beschilderd je mocht het doen zoals je het zelf wilde. Alleen de donkere en de lichte kleuren moesten bij elkaar passen.
Daarna gingen we op een nieuw vel papier een dino tekenen. Deze moest in een landschap staan, dat kon een bos zijn of een berglandschap. Of een ander landschap, je mocht het zelf verzinnen.
De "huid" was inmiddels droog. Die gingen we in stukjes scheuren en daarna lijmde we dit op de getekende dino. De lichte stukken plakten we op de rug en de donkere onder op de buik en poten. De dinosaurus kreeg zo een huid. Toen de dino af was stond hij in een mooi landschap.
Het zijn prachtige dino schilderijen geworden.

   
 


Mijn kind

Klik hier om naar de groepspagina te gaan

Facebook