ontwerp een nagerecht groep 1 - 2
We kregen een 'leeg glas' wat juf Jacqueline voor ons al had getekend. Dit mochten we vullen, dit deden we natuurlijk met verf, met alles wat we lekker vonden. Bovenop kwam slagroom en hier en daar zag je een parapluutje erbovenop of een lekkere kers. Ook een rietje mocht niet ontbreken. Klaar was ons nagerecht! Lekkerrrr!!
Ik bestel mijn lievelings- eten groep 1 en 2
de opdracht was om op een bord een gerecht te tekenen wat je het aller lekkerst vindt. dat was niet moeilijk om te verzinnen, van patat tot pizza en broodje hotdog, ook in het glas kwam een drankje. Al met al een feestje om te tekenen. We hebben eerst met potlood getekend en daarna met olie pastel uitgewerkt. Ook het bestek hebben we er naarst gelegd. Toen alles klaar was gingen we ook nog een placemat eronder tekenen. Dis is geschilderd met ecoline.
 |
|
patat met tomaten ketchup |
patatjes en ranja |
|
|
patat met een frikadel |
spaghetti met hartjes saus |
Warme en Koele kleuren groep 7
Bij deze opdracht hebben we geleerd dat je koele kleuren hebt zoals : grijs, blauw, paars, wit, licht grijs, licht blauw. Je hebt ook warme kleuren dit zijn o a: rood, geel, roze, oranje. Toen we die kleuren hadden ontdekt hebben we een kleurenbalk getekend met daarin aan de ene kant de koele kleuren en aan de andere kant de warme kleuren. Daarna hebben we eronder een onderwerp gekozen wat bij de koele kleuren hoort en wat bij de warme kleuren hoort.
Je moest direct kunnen herkennen bij welke kleuren groep je onderwerp hoorde.
Zo kozen we bij de koele kleuren heel veel sneeuw landschappen en sneeuwpoppen en bij de warme kleuren zie je vaak de zon, een houtvuurtje of een vulkaan. We hebben alles uitgewerkt met plakkaat verf.



Boom door een vergrootglas, groep 6
De opdracht was om een boom te tekenen.
Dat is nog niet zo eenvoudig. Je begint met de stam te tekenen, die is onder iets dikker dan boven. Dan teken je de hoofdtakken meestal 4 of 5. De hoofd takken teken je iets dikker. Je maakt ze vast aan de boomstam. Aan de hoofdtakken komen kleinere takken, daaraan weer kleinere takken en zo wordt je boom steeds mooier. Toen hebben we op een plekje een kleine cirkel getekend. Dat is het rondje wat we daarna heel groot gaan natekenen. Op een andere plek maken we een grote cirkel. Nu gaan we alles natekenen in het groot wat er in het kleine rondje te zien is. Meestal is dit maar één tak en een klein zij takje. De boom tekenden we daarna met Oost Indische inkt en met ecoline kleurde we hem in. Het "vergrootglas" kleurden we in met kleurpotlood.
Het zijn hele mooie werken geworden!
Ik zie een Dinosaurus
Met dat onderwerp gingen we aan de slag.
We begonnen op een groot vel een huid te ontwerpen en dit gingen we schilderen. We hadden dit papier in tweeën gevouwen, de enen kant beschilderden we met lichte kleuren en de andere kant met donkere. Het hele vel werd beschilderd je mocht het doen zoals je het zelf wilde. Alleen de donkere en de lichte kleuren moesten bij elkaar passen.
Daarna gingen we op een nieuw vel papier een dino tekenen. Deze moest in een landschap staan, dat kon een bos zijn of een berglandschap. Of een ander landschap, je mocht het zelf verzinnen.
De "huid" was inmiddels droog. Die gingen we in stukjes scheuren en daarna lijmde we dit op de getekende dino. De lichte stukken plakten we op de rug en de donkere onder op de buik en poten. De dinosaurus kreeg zo een huid. Toen de dino af was stond hij in een mooi landschap.
Het zijn prachtige dino schilderijen geworden.